Blog: Dít tijdens een vergadering eten geeft je concentratie en creativiteit een boost

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat het wat minder goed lukt om je te concentreren. Maar ja, als er die dag een belangrijke vergadering op de planning staat kun je zo´n #brainfail natuurlijk écht even niet gebruiken. Dit eten zorgt ervoor dat je in een raptempo een concentratie boost krijgt.


Chocola eten blijkt dus ook tijdens een meeting een héél goed idee.


De #brainboosters op een rijtje:

Water

Technisch gezien is het geen eten, maar desalniettemin oh-zo belangrijk. Je hersenen en lichaam werken allebei het beste als ze goed gehydrateerd zijn. Stress zorgt ervoor dat je meer vocht verliest, waardoor je dus minder helder kunt nadenken en je je minder goed kunt concentreren. Een paar goedgevulde kannen water op de vergadertafel zijn dus geen overbodige luxe.

Walnoten

Walnoten zitten boordenvol omega 3. Nu zegt dat je misschien niet gelijk wat, maar het komt erop neer dat je een betere bloedcirculatie krijgt en er meer zuurstof naar je hersenen trekt. Bakje walnoten op tafel, dus maar?

Avocado

Dat een avocado een superfood is, wist je waarschijnlijk al wel. Avocado´s zijn rijk aan onverzadigde vetten die meer bloed richting je hersenen laten vloeien. Het gevolg? Of je ´m nu in een smoothie, salade of op een toast naar binnen werkt: een avocado eten is áltijd een goed idee.

Eieren

Eieren zitten vol met proteïne. Dat zorgt ervoor dat je goed vol raakt en hard werken geen probleem is. Daarbij zitten eieren vol voedingswaarden, zoals choline. En choline is dan weer gelinkt aan het verbeteren van je cognitieve vermogen en geheugen. Best welkom, vind je niet?

Koffie

Ook koffie is technisch gezien geen eten, maar werken doet het wel. Wie twee kopjes koffie per dag drinkt kan namelijk rekenen op een verbeterde reactietijd. Daarbij staat het zwarte goedje erom bekend je concentratievermogen te boosten. En dat is nu precies waar je op mikt. Een latte of cappuccino-fan? Goed nieuws! Koeien- of sojamelk geeft je namelijk ook nog eens een flinke proteïne boost.

Granen

Koolhydraten geen goed idee? Think again! Granen zorgen er juist voor dat het glucosegehalte in je bloed gestaag stijgt en je niet in één keer een gigantische piek krijgt. Wat dat betekent? Hierdoor ben je de hele dag alert, in plaats van dat je continu met ups en down kampt.

Zalm

Zalm zit boordenvol omega-3 en vitamine B12, stoffen die héél erg bevorderlijk voor je hersenfuncties zijn.

Pure chocola

Chocola, maar wel die met minstens 65 procent cacao, zit vol met antioxidanten die regelen dat er voldoende bloed naar je hersenen gepompt wordt.

Aanraders

Tijdens een vergadering is het dus aan te raden om zo nu en dan het nodige naar binnen te werken. Ben je geïnteresseerd geraakt en gelijk op zoek naar een vergaderlocatie waar zulke fijne brainboosters beschikbaar zijn, bekijk hieronder een aantal aanraders!


Evenementenlocatie

Evenementenlocatie

Hotel / B&B

Hotel / B&B

Vergaderlocatie

Vergaderlocatie

Huiselijke locatie

Huiselijke locatie

Congreslocatie

Congreslocatie

Kookstudio

Kookstudio

Boot

Boot

Beachclub

Beachclub

Foto- Filmstudio

Foto- Filmstudio

Beurs / Fabriekshal

Beurs / Fabriekshal

Kasteel

Kasteel

Boerderij

Boerderij

Bar / Lounge

Bar / Lounge

Teambuilding locatie

Teambuilding locatie

Industriele locatie

Industriele locatie

Restaurant

Restaurant

Theater / Bioscoop

Theater / Bioscoop

Night club

Night club

Buitenlocatie

Buitenlocatie

Feestlocatie

Feestlocatie

76 resultaten

Andere Amsterdam Soorten locaties